201203 Lunds Victor Wernersson gör 1-0 målet under fotbollsmatchen i kvalet till Division 1 mellan Lund BK och Karlslund den 3 december 2020 i Lund. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN / COP 115 / AB0027

Lunds BK och Karlslunds IF spelade oavgjort i första kvalmötet.
– Vi har allt i egna händer, sa Johan Andersson
till SportExpressen Play.

Det var inte de bästa förutsättningarna på Klostergårdens IP. Precis innan matchstart drog ett snöoväder in men Lunds BK behärskade underlaget bäst av lagen i första halvleken. De skapade några halvchanser, bland annat åtta hörnor, men det var 0-0 på resultattavlan i halvtid.

– Vi pressar på men det är svårt på planen när det har kommit snö. Vi har haft några halvchanser som inte studsat med oss, sa Victor Wernersson i halvtidsintervjun.

För Karlslunds IF var försvars- och kontringsspelet i fokus under halvleken. De låg rätt i positionerna och försvarade sig väl mot Lunds BK:s framryckningar.

– Vi får jobba hårt i defensiven men vi gör det bra, sa Karlslundsyttern Martin Springfeldt.

Lunds BK fick utdelning i andra halvlek. Victor Wernersson blev frispelad av inhopparen Måns Hofvander och placerade in ledningsmålet. Ledningen blev dock kortvarig. Via ett hårt och lågt inspel från Martin Springfeldt kunde Rickson Mansiamina stöta in kvitteringen på bortre stolpen.

Segermålet var nära för Lunds BK i slutskedet av matchen. Filip Bohman hade ett skott från nära håll och Måns Hofvander sköt i ribban men 1-1 stod sig till slutsignalen.

– Vi hade gärna fått med oss ett bättre resultat men 1-1 är helt okej. Vi har allt i egna händer, sa Johan Andersson i sändningen efter matchen.

– Vi ser i slutet att vi är starkare och mer vältränade än dem. Vi maler ner dem och det ska vi göra på söndag också.

Trots att Karlslunds IF kom inte upp spelmässigt var kvitteringsmålskytten, Rickson Mansiamina, nöjd med resultatet.

– Vi fick inte igång vårt spel som vi brukar vara bra på. Vi var förberedda på det och hade en tydlig gameplan. Vi får med oss ett viktigt bortamål, vilket kan vara till vår fördel på söndag, sa han.

Returmötet spelas på söndag och sänds på SportExpressen Play.

Matchfakta:

Lunds BK – Karlslunds IF 1-1 (0-0)

1-0: Victor Wernersson (62′)
1-1: Rickson Mansiamina (66′)