211113 Olympics Johannes Hedén Hultgren (t.v) jublar tillsammans med Henrik Norrby, Oscar Erlandsson, Aron Nouicer, Carl Mujaguzi och Jesper Örnberg efter 2-0 under fotbollsmatchen i divison 2 Södra Götaland mellan Olympic och Berga den 13 november 2021 i Malmö. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0109

Ettan såväl som division 2 och superettan är över för i år. Det innebär förstås förändringar bland lagen till nästa års säsong. Här kommer en kortare sammanfattning över de nya lagen i Ettan säsongen 2022.

Kval

Den 2:a och 5:e december spelas kvalomgång 1 och 2 av kvalet från Ettan till superettan.

Dalkurd tog hem andraplatsen i Ettan norra och kvalar därmed uppåt mot GAIS som slutade på fjortonde plats i superettan.

I Ettan södra var det Skövde AIK som tog hem kvalplatsen till superettan och västgötarna möter Stockholmslaget Akropolis IF som slutade på trettonde plats i superettan.

Två av dessa lag kommer att spela i Ettan 2022.

För att läsa mer om kvalet till superettan – följ denna länk.

Division 2

Det är totalt sex lag som avancerar från division 2 till Ettan. Dessa lag är följande:

Division 2 Norrland – Team TG FF
Division 2 Norra Svealand – FC Stockholm Internazionale
Division 2 Södra Svealand – Motala AIF FK
Division 2 Norra Götaland – IK Oddevold
Division 2 Västra Götaland – Ängelholms FF
Division 2 Södra Götaland – BK Olympic

Samtliga lag vann sin respektive serie. På grund av coronapandemin har det negativa kvalspelet till division 2 utgått och därmed är det ingen tabelltvåa från division 2 som har chansen att kvala till Ettan 2022.

Superettan

Från superettan blir Vasalunds IF och Falkenbergs FF degraderade till Ettan, lagen slutade på 15:e respektive 16:e plats.