Ettanfotbolls Jimmy Fors. Foto: Idrottsfoto

Äntligen, nu drar vi igång – igen! 

Vi har levt i en tid av pandemi i över ett års tid och går således in i den andra säsongen under rådande restriktioner och förutsättningar, men vi är redo. Imorgon startar Ettan.

Det känns verkligen skönt med premiär, vår i luften och grönt gräs på backen. Det saknas såklart fortfarande något och det är publiken, i den frågan är vi inte i hamn ännu men när det gäller fotbollen på plan får den sparkas igång i de serier som klassas som elitfotboll. 

Ettanfotboll bedriver ett aktivt utvecklingsarbete med sina föreningar för att säkerställa att vi kan bedriva matcher på ett tryggt och säkert sätt. Vi har ett Covid-19 protokoll som måste följas, och de medicinskt ansvariga har ett ansvar att rapportera in status i truppen veckovis. 

Utöver de ansvar och saker som beskrivs ovan kommer det också ökas på i produktionen

av matcherna – bland annat kommer vissa matcher lyftas ut med studioprogram och större bevakning kring dem, via omgångens match. Där har givetvis rättighetsinnehavaren en stor del i varför det går framåt, men även våra föreningar som säkerställer att allt finns på plats! 

Jag tror vi har en riktigt spännande säsong framför oss, om man lyssnade på uppsnacket i veckan finns där tydliga favoriter i serierna – men bollen är rund och det skall spelas om det. 

Nu kör vi!

Jimmy Fors
Utvecklingschef föreningar