Det är nu tio dagar kvar tills seriestarten för division ett fotbollen och intresset har nog aldrig varit större. Med en stor nyfikenhet ser vi framemot de kommande två dagarnas upptaktsträffar.

Sitter nere i lobbyn på Scandic Hotell Nord i Uppsala, det är här som upptaktsträffen för den norra divisionen äger rum, på torsdag arrangeras motsvarigheten för den södra divisionen – då på Huskvarna Stadshotell. Alla lagens tränare skall komma till tals och ge sin syn och analys på det egna laget för den kommande säsongen. Med så få dagar kvar till seriestarten är det här och nu som startskottet går och allvaret tar vid.

Hitintills har det bara spelats träningsmatcher, bortsett från de fyra lagen som lyckades kvalificera sig för gruppspelet i den svenska cupen. De lagen var IK Frej, Nyköpings BIS, Umeå FC och IK Sirius, de sistnämnda lyckades även att avancera till kvartsfinal efter gruppvinst före Enköping, Gais och de svenska mästarna Elfsborg.

Grundidén med ”det nya cup formatet” är förstås jättebra och ger det segrande laget bättre förutsättningar för att lyckas vid ett eventuellt europaspel. De fyra lagen från division ett som i år kvalificerade sig visade att man kunde stå upp mot bra motstånd och även knipa en del poäng. Min förhoppning är ändå att vi får se fler division ett lag nästa år, det är denna typ av match, precis som derbymatcher, som utvecklar spelare, ledare, klubbar och dess supportrar lite extra.

Ifall du läste noggrant i början av texten förstod du säkert att redaktionen är på plats för morgondagen. Givetvis kommer vi även att förflytta oss till Huskvarna och närvara vid den södra divisionens upptaktsträff på torsdagen. Från träffarna kommer det att rapporteras under hela dagarna om vad som sägs och försigår, vill du följa oss ”live” gör du det lättast via de sociala medierna (se nedan). Där kan du vara med oss under hela dagen, senare på kvällen/natten kommer det en sammanställning över vilka tränare som tror vad, om sitt eget – och konkurrenternas lag.

Facebook: http://www.facebook.com/Ettanfotbollse

Twitter: https://twitter.com/Ettanfotbollse

Personligen riktas min nyfikenhet mot hur nykomlingarna underifrån har förberett sig inför omställningen från de mer lokala division två serierna till division ett systemet. Hur är era tankar, vad intresserar er från upptaktsträffarna? Maila och berätta, redaktionen@ettanfotboll.se där kan ni även passa på att flinka in frågor ni bär på, antingen till enskilda tränare – eller samtliga.

Det är nu det drar igång, nu börjar allvaret för division ett klubbarna.