Norrby med ena benet i Superettan, men en match återstår.  Foto: Jan Pettersson / BT (Borås Tidning)

Norrby med ena benet i Superettan, men en match återstår.
Foto: Jan Pettersson / BT (Borås Tidning)

Tvåan i Söderettan, Norrby IF, inledde Superettankvalet hemma mot Assyriska FF igår kväll och fick med sig ett bra resultat och leder således välförtjänt i halvtid av kvalet. På söndag möts de igen. – Vi följde vår matchplan och det gav resultat. Men det är bara halvtid, vi fokuserar redan på nästa match, säger den sportsligt ansvarige John Östby.

Det var en sådan där magisk kvällsmatch i november, kval till Superettan stod på agendan och Norrby IF som gått som tåget i årets upplaga av Söderettan tog emot Assyriska FF på Borås Arena. Vinnaren i dubbelmötet får en plats i Superettan, förloraren spelar i Division 1 nästa säsong. Norrby som varit starka hemma hela året visade varför, och vann första mötet.

– Det känns bra, konstaterar Norrbys sportsligt ansvarige John Östby och fortsätter, Vi följde vår matchplan och det gav resultat. Men det är bara halvtid, vi fokuserar redan på nästa match. Man var såklart fantastiskt glad och stolt igår kväll, men det är bakom oss idag.

Norrby IFs sportsligt ansvarige, John Östby.  Foto: Privat

Norrby IFs sportsligt ansvarige, John Östby.
Foto: Privat

Efter matchen var det stökigt utanför Assyriskas omklädningsrum. Där fanns upprörda supportrar som ville prata med spelarna om matchen. I en annan del av arenan var det andra miner, men en lättad tränare pratade lugnt med sina spelare om matchen man nyss vunnit.

– Simon var lugn som han alltid är precis efter matcherna. Han vet det krävs en hård fight uppe i Södertälje för att inte gå på någon mina. Vi hade ett samtal nu på morgonen, som vi har efter var match, där vi gått igenom gårdagen. Nu är vi fokuserade på söndag, säger Östby.

Norrby hemmaslog Assyriska FF med 2-0 på onsdagskvällen. Ena benet just nu i Superettan. Foto: Jan Pettersson / BT (Borås Tidning)

Norrby hemmaslog Assyriska FF med 2-0 på onsdagskvällen. Ena benet just nu i Superettan
Foto: Jan Pettersson / BT (Borås Tidning)

Nu väntar en dags återhämtning innan laddningen inför söndag inleds. Ledning i halvtid av kvalet och ena benet i Superettan, en viktig ledning som Norrby IF inte kommer vilja tappa.

– Grabbarna är lediga från fotbollen idag, men kommer köra en anpassad återhämtning för varje individ. Vissa kör gym och andra simmar. Sen tränar vi fredag och lördag där vi går igenom matchen och vad vi kan förbättra, säger Östby och berättar sen hur man laddar upp.

– Vi kommer åka upp till Södertälje-trakten redan på lördag för att få en ”kortare” bortamatch.

Nino Osmanagic jublar efter sitt 2-0 mål mot Assyriska. Foto: Jan Pettersson / BT (Borås Tidning)

Nino Osmanagic jublar efter sitt 2-0 mål mot Assyriska.
Foto: Jan Pettersson / BT (Borås Tidning)

Det kan visa sig vara ett smart drag av Boråsklubben. Maximal vila och bra uppladdning, viktigt när man inför matchen har marginalerna på sin sida. Ledningen är ett bra resultat att ha med sig till returmötet, det inger självförtroende i en stark trupp som nått viss framgång.

– Det känns otroligt mycket bättre för oss nu när vi fick med oss 2-0. Hade de fått med sig 2-1 så hade allt känts annorlunda. Nu kan vi spela det spel som tagit oss till kvalet, samtidigt har vi bara gått mållösa två matcher under hela året. Så känslan är bra, men det kommer krävas att vi gör en nästintill perfekt match för att stå emot den anstormning som jag tror väntar.

Returmötet i Södertälje spelas på söndag och sänds på Ettanplay. Du hittar länk direkt till matchen här, om du vill följa samtliga tre kvarvarande matcherna i Superettankvalet samt ha tillgång till repriser har vi ett VIP-paket för 249 kronor. Vårt VIP-paket hittar du lättast här.

Hör tankarna direkt efter matchen i videon här nedan, filmat direkt efter slutsignalen i Borås.