Husqvarna FF är nykomlingar i årets söderettan efter att ha vunnit sin division två serie förra säsongen. På förhand var det nog många som räknade med att HFF skulle vara ett lag för den nedre halvan – istället har laget bevisat motsatsen under inledningen och toppar nu serien efter fyra spelade omgångar.

 

Ni har verkligen imponerat under säsongsinledningen och toppar nu Söderettan efter fyra spelade omgångar. Vad är det Husqvarna FF anno 2013 har gjort så bra?

3449569_mediumJag tycker att vi har haft ett väldigt bra anfallsspel, bortsett från matchen mot Oddevold där vi skapar på tok för lite för att ta poäng. Sett till de andra matcherna tycker jag att vi har skapat tillräckligt mycket för att vinna. Sen har vårt försvarsspel varit riktigt bra, det har känts som att vi varit väldigt stabila bakåt och, än en gång, bortsett från Oddevold matchen har vi inte släppt till mycket.

Att ni är nykomlingar gör det hela än mer imponerande, även om ni gått som ett tåg på räls här, hur stora har skillnaderna varit mellan division två och division ett?

Matcherna är väl lite mer jämna här i ettan jämfört med vad de var i tvåan, det känns som att man i division två kunde göra ”halvdana” matcher och ändå få in en trepoängare, det kan man glömma i division ett. Här är alla lag välorganiserade och de är svårt om man inte är på tå från start, alla lagen är skickliga i sitt försvarsspel. Det har ju visat sig vara viktigt att man får in det första målet i matchen, i söderettan är det än så länge bara Sylvia som har vänt ett underläge, i deras match mot Karlstad.

Inför säsongen talade du om målsättningen att hålla er kvar i division ett, hur känns det då att säg att ni är serieledare idag?

Alltså, det är ju så att nu behövs det inte mer än 22 poäng till, så tänker jag. Det känns förstås bra att ligga etta och så men vi ska vänta några omgångar till innan vi vet var vi står. Man ska inte sväva iväg för mycket över det här, föreningens mål är fortfarande att vi ska klara kontraktet och det målet står kvar, sen vill väl spelarna annorlunda – men så är det alltid.

Hur ser ni på fortsättningen, kommer ni kunna hålla upp det när alla lagen börjar känna till er mer och mer?

Det intressanta i det hela är att vi som lag är väldigt svårlästa, vi kan anfalla på många olika vis vilket gör att det inte är särskilt lätt att läsa sönder oss, vi har en så pass stor variation i vårt anfallsspel. Jag tycker även att det ska bli intressant att se hur det blir kring de mentala bitarna. Det är så jämna matcher och man måste vara fokuserad hela tiden, sen spelar det förstås in hur mycket spelarna tror på det vi gör, för när vi alla gör vad vi ska – känner vi att vi mäktar med de flesta lagen.

Är där några spelare som har ”stuckit ut” lite extra?

Jag tycker att vår mittback Didrik Andersson har inlett säsongen på ett riktigt bra vis, likaså Johan Karlefjärd som var bra även förra året men har varit ännu bättre i år. Sen har vi våra två anfallare, Tegström och Haidari, som inlett säsongen med fyra respektive tre mål, vilket såklart är bra och viktigt – att anfallare gör mål.

Vad kan vi förvänta oss av er framöver?

Jag tror att vi kommer bli svåra att bryta ner även framöver, vi har många bra spelare som inte har fått spela hitintills och har en tuff konkurrenssituation i truppen. Med tanke på det står vi inte och faller med skador eller avstängningar, bara vi reder ut det mentala ska vi kunna hålla upp det vi har visat i inledningen här.