Under torsdagskvällen godkändes det nya namnförslaget för IK Frejs herrlag. Det nya namnet blir Hammarby Talangfotbollförening. 

Sedan 2018 har Hammarby IF och IK Frej haft ett nära sportsligt samarbete mellan föreningarna, ett samarbete som Hammarby IF beskriver som följande på sin hemsida: “Syftet från Hammarbys sida har hela tiden varit att få tillgång till en så bra match- och utvecklingsmijö som möjligt för våra unga talanger”. 

När det ekonomiska läget förvärrades för IK Frej bröt sig herrlaget ut ur alliansföreningen och samarbetet med allsvenska Hammarby fördjupades ytterligare. 

Tidigare i år annonserades det att ett namnbyte var att vänta för IK Frejs herrlag och det första förslaget var Stockholm Talangfotbollförening, ett namn som inte godkändes av Stockholms fotbollförbund.

Nu står det alltså klart att det nya namnet blir Hammarby Talangfotbollförening och med det återupplivas alltså det gamla talanglaget som under 00-talet nådde division 1.

Hammarby Talangfotbollförening kommer 2021 att spela i Ettan norra medan IK Frej i sin tur tar över HTFF:s plats i division 4. Hammarby Talang spelar sina hemmamatcher på Kanalplan på Södermalm i Stockholm och matchstället är Hammarbys klassiska tigerrandiga ställ – en referens både till Hammarbys historiska matchställ men också IK Frejs färger.