Oliver har spelat nästintill alla matcher i år och varit en viktig spelare för Ängelholm.  Foto: Bildbyrån

Oliver har spelat nästintill alla matcher i år och varit en viktig spelare för Ängelholm.
Foto: Bildbyrån

Ängelholms FF åkte visserligen ur division ett södra.
Men att laget fick med fem (!) spelare i Morgondagens Stjärnor vittnar om något hur satsningen på unga spelare ser ut i föreningen.
En av spelarna i kvintetten är Oliver Stojanivic Fredin – som 2018 fick axla en helt ny roll på planen.

Olivers karriär inleddes i Hittarps IK och fortsatte sedan i Helsingborgs IF.
Därefter tog han det ”förbjudna steget” – nämligen till Malmö FF om MFF-akademin (där även Torn IF:s Tobias Karlsson gick), men någon A-lagsfotboll blev det aldrig i ljusblått.
Istället kom de första seniormatcherna att spelas i Ängelholms FF, som 2016 spelade i Superettan. I premiären, mot Syrianska, var det just Oliver som gjorde ÄFF:s första mål.
2017 blev det fyra mål på 24 matcher och den här säsongen, när Ängelholm alltså degraderades till division två, blev det 9 mål på 28 starter.

Hur firar man bäst ett mål 2018? Man flossar. Foto: Bildbyrån

Hur firar man bäst ett mål 2018? Man flossar.
Foto: Bildbyrån

Summera 2018?
– Mycket upp och ner. Både för mig själv och rent lagmässigt. Jag gjorde 10 mål och 6 assist – av våra 28 mål – så för min del har jag gjort vad jag kunnat och är relativt nöjd.
Men det är klart att det svider i hjärtat,att vi åkte ut. Det tär på en, säger Oliver med plågad röst.
Ni slog Mjällby och hade en riktigt bra vår?
– Vi kunde vinna mot alla lag, sedan kunde vi förlora borta mot Grebbestad i omgången efter. Vi var ojämna genom hela säsongen.
Varför?
– Många har påpekat det, men vi hade ett mycket mycket ungt lag. Det fanns inte så mycket erfarenhet och i slutändan var vi inte tillräckligt bra. jag har frågat mig själv många gånger varför det blev som det blev, men har svårt att hitta svaren.

Du fick rollen som targetplayer på topp? En ny roll?
– Ja, jag har ju spelat yttermittfältare större delen av min karriär. Alex Tengryd (tränare) gav mig många chanser att spela in mig i den rollen. Fysiken har jag inga problem med, men man spelar mer felvänd än rättvänd och det var…speciellt. Jag hade i uppgift att skydda bollen och hjälpa laget flytta upp positionerna.
Men du saknade att komma med fart?
– Ja, det är klart. Jag gillar att känna mig fri på planen. Det är det jag är bäst på. Vissa matcher som vi dominerade spelet kom jag rättvänd hela tiden – i andra inte alls.

Oliver drar ifrån sin försvarare och viker inåt för att avsluta. Foto: Bildbyrån

Oliver drar ifrån sin försvarare och viker inåt för att avsluta.
Foto: Bildbyrån

Vilken roll ser du dig i i framtiden?
– Jag kan spela på de flesta offensiva positioner. Forward eller ytter i 4-4-2-uppställningar eller i en ren nummer tio-roll. Det är väl det som är min styrka – man kan slänga in mig överallt.
Ängelholms FF spelar i division två nu. Det skulle vara ett ganska långt steg ner från elitfotbollen som du haft sniff på?
– Vi får se hur framtiden artar sig. Det är klart att jag helst vill spela i en högre serie. Jag jobbar deltid på ett familjeföretag, men är annars inte så knuten till Skåne. Det skulle inte vara några problem alls med att flytta om det skulle krävas.
Vad har du för målsättningar med din fotboll?
– Jag vill bli så bra som jag vet att jag kan bli. Då pratar vi landslaget och en klubb utomlands. Jag var och provtränade i Wolfsburg efter Superettansäsongen och hade tajmingen varit bättre då hade jag haft chansen på ett kontrakt. Hur som helst var det var en stor upplevelse och en miljö man vill tillbaka till.
Hur ser du på uttagningen till Morgondagens Stjärnor?
– Man känner sig hedrad. Det finns de som tycker att man gör det bra och det är både inspirerande och motiverande, säger Oliver Stojanovic Fredin.

Hela trupperna
http://ettanfotboll.se/2018/11/13/trupperna-till-morgondagens-stjarnor-4/

För alla fotbollsälskare finns det en fantastisk möjlighet att se nittio minuter bra fotboll med kommande stjärnspelare. Evenemanget har FRI ENTRÉ, men man måste hämta ut en biljett på Stockholm Lives hemsida: https://sga.ebiljett.nu/tag/12. Varmt välkomna till Tele2 Arena.