Morgondagens Stjärnor 2013 med Sirius VD Ola Andersson som prisutdelare.

Morgondagens Stjärnor 2013 med Sirius VD Ola Andersson som prisutdelare.

Pressmeddelande
Lund den 14/8-2017

Det är tråkigt men ett faktum, för efter tio år och tio talangmatcher i Ettanfotbolls regi kommer talangmatchen mellan Norra och Södra läggas i malpåse. Skälet är att det ekonomiska stödet att bedriva projektet inte längre ges från Svenska Spel och styrelsen i Ettanfotboll ser ingen möjlighet att bedriva projektet utan det ekonomiska tillskottet.

– Vi har haft många unga talanger som har börjat sin resa till en elitkarriär genom Division Ett och Morgondagens Stjärnor. Det är intressant att kolla igenom gamla laguppställningar för matchen och se vilka namn som representerar Norr- respektive Söderlaget under dessa tio år, säger Ettanfotbolls ordförande Per Larsson och fortsätter om beslutet att avveckla.

– Vi såg ingen möjlighet att driva projektet vidare eftersom Svenska Spel har meddelat oss att de inte längre kan stödja oss ekonomiskt. Det vore inte rätt mot våra medlemsklubbar att åderlåta tillgången av ersättning från Ettanfotboll för att om möjligt driva den här talangmatchen vidare utan sponsring.

Foto: Siri Samuelsson

Foto: Siri Samuelsson

Man får ändå se på det hela med objektiva ögon och konstatera att Division 1-fotbollen har tagit rejäla kliv framåt de senaste säsongerna, vilket har lett till att matchens innebörd kanske haft en annan de senaste åren än vad den hade när man startade för ca tio år sedan.

– Tittar man i backspegeln så fanns det inga webbsända matcher, inga matchväxlingsservrar och sämre publiksiffror i Division 1. Det var helt enkelt svårare att upptäcka talangerna i ett tidigt skede. Idag har Ettanfotboll och serien utvecklats, mycket tack vare vår anställde Jimmy Fors, vilket lett till att de flesta har en god koll på de talangerna som är med i Morgondagens Stjärnor oavsett om de deltar eller inte, säger Per Larsson och fortsätter sen.

– Vi stänger dock inte dörren för att driva Morgondagens Stjärnor vidare, vi måste bara hitta en annan kostym för projektet. Det tittar vi på och vi kommer att kommunicera mer när vi vet hur vi fortsatt skall profilera talangerna i serien och varumärket Morgondagens Stjärnor.

Det står också klart att bidraget för att driva ungdomsbonusen upphör att gälla efter denna säsong, det blir med andra ord sista gången som vi genomför detta tillsammans med svensk fotbolls huvudsponsor Svenska Spel, med det sagt inte bestämt om det lever vidare trots allt.