Säsongen 2019 slutade Gefle IF på en elfte plats i tabellen, inför den stundande säsongen tar föreningen nya tag när man anställer Mikael Bengtsson som ny huvudtränare.

Efter ett svagt år, där föreningen med nöd och näppe klarade sig ovanför kvalstrecket, valde tidigare huvudtränare Marcus Bengtsson och Gefle IF att gå skilda vägar. Gävle-laget, som under större delarna av 00- och 10-talen spelat i Allsvenskan, har de senaste åren haft resultaten emot sig. Gästrikarna tar nu sats mot nya framgångar när man rekryterar den rutinerade tränaren Mikael Bengtsson.

Bengtsson har en gedigen tränarbakgrund från olika delar av svensk fotboll. 43-åringen har erfarenheter som assisterande tränare för GIF Sundsvall i allsvenskan såväl som assisterande förbundskapten för pojkar födda -99, utöver det också tränare för Hudiksvalls FF. 

Till Gefle IFs hemsida beskriver Bengtsson det som en ära att bli en del av föreningen och att han uppfattar föreningen som proffsig och välorganiserad. Vid frågan om hur hans fotbollsfilosofi ser ut svarar Bengtsson följande:

– Jag vill att mina spelare ska få en så stor kunskap om fotboll som möjligt och att dom hela tiden känner att dom utvecklas och jag vill att spelarna är lojala och spelar för varandra, då tror jag att individen även kommer må bra och utvecklas.

Vidare beskriver Bengtsson sig själv som en passionerad och noggrann tränare och han uppskattar mötet mellan människor

– Min erfarenhet som ungdomstränare och damtränare samt tiden i GIF Sundsvall kring A-laget har gett mig en bred syn på saker. De erfarenheterna och kunskaperna som jag fick i de uppdragen hoppas jag att jag ska kunna bidra med till laget och klubben, säger Bengtsson till Gefle IFs hemsida.

Det var spel om kontraktet ända in i sista omgången 2019 och för att undvika en liknande nagelbitare till nästa säsong lyfter Bengtsson fram behovet av att få laget att gå åt samma håll så att man hela tiden utvecklas i sitt spel och blir bättre.

– På lång sikt vill jag att vi bygger upp en identitet både för spelet och spelarna, som Gefle IF kan vara stolta över och förhoppningen är att vi samtidigt får med oss dom sportsliga resultaten som vi vill ha, säger Bengtsson.