220731 GAIS Niklas Andersen och Michael Kargbo jublar efter 3-0 under fotbollsmatchen i Ettan södra mellan GAIS och Qviding den 31 juli 2022 i Göteborg. Foto: Fredrik Aremyr / BILDBYRÅN / COP 314 / FA0022

Serieledande GAIS mot tabelltvåan Ljungskile SK – omgångens match bjuder på en tuff batalj i toppstriden när vi nu närmar oss den sista tredjedelen av seriespelet.

Matchinformation:

När: Söndag, 14 augusti
Arena: Gamla Ullevi, Göteborg
Avspark: 17:00
TV: SportExpressen Play

Förutsättningar:

Serieledande GAIS ångar på rejält och har i ryggen med sig sex raka vinster från seriespelet. Senast Göteborgslaget tappade poäng var det i kryssmatchen mot BK Olympic som slutade 2-2 den 6:e juni. GAIS har ett bekvämt avstånd ned till toppkonkurrenten Ljungskile SK med hela sju poängs marginal. En vinst på söndag innebär ett utomordentligt bra läge för GAIS som siktar på att direkt ta sig tillbaka till superettan. Ljungskile SK har å sin sida visat upp en stark form under årets Ettan södra. Laget har inkasserat 35 poäng med resultatraden 10-5-2. Nu befinner man sig på kvalplatsen till superettan men man har flera konkurrenter tätt bakom sig, därför blir en seger på bortaplan mot GAIS inte bara en styrkedemonstration men också en nödvändighet för att behålla kvalplatsen.

Tidigare möte säsongen 2022:

Lagen möttes i omgång 14 strax innan sommaruppehållet i en match som GAIS vann med 2-0 på bortaplan.

Avstängningar:

GAIS: Ingen spelare avstängd.

Ljungskile SK: Jared Odenbeck är avstängd p.g.a. gula kort.

Senaste tre matcherna:

GAIS: IK Oddevold 2-0 (V), BK Olympic 3-0 (V), Qviding FIF 4-0 (V).

Ljungskile SK: Lindome GIF 2-0 (V), Vänersborgs IF 1-1 (O), BK Olympic 1-0 (V).