220514 Falkenbergs Robin Hofsö jublar under fotbollsmatchen i Ettan södra mellan Falkenberg och Oskarshamn den 14 maj 2022 i Falkenberg. Foto: Nicklas Elmrin / BILDBYRÅN / COP 206 / NE0131

En tredjedel av årets upplaga är i stort sett färdigspelad och den tionde i raden av omgångens match är västkustmötet mellan Falkenbergs FF och GAIS.

Matchinformation:

När: Söndag 29 maj
Arena: Falcon Alkoholfri Arena
Avspark: 17:00
TV: SportExpressen Play

Förutsättningar:

Det är två på förhand favorittippade serievinnare, båda från en fjolårssäsong i Superettan, som möts för att göra upp. Under fjolåret vann GAIS mötet på Falcon Alkoholfri Arena med 1-0 medan returen på Gamla Ullevi slutade 0-0. Riktar vi blicken mot de nio spelade omgångarna av årets Ettan Södra och det aktuella tabelläget är det Göteborgs Atlet- och Idrottssällskap som har presterat bäst av de två lagen. GAIS drar jämnt med IK Oddevold i toppen där man har spelat hem 22 poäng (7-1-1 i matcher). Falkenbergs FF har å andra sidan fått en tuffare start sett till förväntningarna som ställdes på klubben. 13 poäng efter nio spelade omgångar (4-1-4). GAIS har läge att ta tredje raka vinsten medan Falkenbergs FF får ett tillfälle att visa att de hör hemma i toppstriden och hoppa på vinnarspåret igen efter ett kryss mot division två-nykomlingen BK Olympic.

Avstängningar:

Falkenbergs FF: Ingen spelare är avstängd.

GAIS: Viktor Krüger är avstängd.

Senaste tre matcherna:

Falkenbergs FF: (O) BK Olympic 1-1, (V) Qviding FIF 0-4, (V) Oskarshamns AIK 1-0.

GAIS: (V) Oskarshamns AIK 3-0, (V) Lindome GIF 1-3 och (O) Lunds BK 1-1.

Läs mer inför matchen:

Införrapport från Falkenbergs FF
Införrapport från GAIS
SportExpressen: Axel Norén lämnade Falkenberg efter dubbla degraderingar
SportExpressen: Oliver Hintsa om råden från sin gudfar Fredrik Ljungberg