Nykomlingarna Motala AIF har överraskat många, och inte bara i enskilda matcher, utan i seriespelet som helhet. Efter sex omgångar av Division 1 Södra toppar laget serien och Ettanfotboll har träffat lagets tränare, Lennart ”Kral” Andersson.

Kral2

Lennart ”Kral” Andersson
Foto: Jimmy Fors

Ni har fått en bra start, trodde ni inför säsongen att det skulle så här bra?

Med ödmjukhet mot våra motståndare hade vi säkert kunnat haft någon poäng mer eller någon mindre för den delen också, men när vi får allting att stämma så vet vi om att vi har ett bra fotbollslag, och sen lever varje match sitt eget liv. Det gäller för oss att få upp energin så man kan få upp insatsen till hundra procent.

Det har blivit några vinster, bland annat mot topptippade lag, vad har ni för recept?

Som jag sa innan, att man får upp energin på topp för det är betydligt svårare att vinna fotbollsmatcher om man inte gör det. Vi vill ha ett högpresterande lag hela tiden och det går inte att slå av på takten i den här serien.

Efter sex omgångar är ni serieledare, hur har det påverkat truppen?

Det finns ingen i truppen som pratar om det nu, inte vad vi tränare känner till i alla fall. Men vi vet om att det kommer vara tabellskiftningar och lag som byter plats med varandra och vi väljer att titta på och prata om det som ligger närmast och det är veckans träningar och kommande match.

Sett till inledningen här tycks ni ha hanterat övergången från Division 2 bra?

Det är inte något som vi pratat om inom gruppen direkt men vi vet ju om att för varje steg eller snäpp man tar uppåt i seriesystemet innebär det att man möter bättre fotbollsspelare, dessa spelare är bättre i varje moment av matchen.

Nu när andra klubbar har fått en större respekt för er tror ni att ni klarar av att fortsätta överraska andra lag?

Jag tycker inte det är några konstigheter, det handlar om tillgång till material inför en match och folk vet om vad de möter här. Vi har en matchplan till varje enskild match och det är viktigt att vi håller oss till den och tror på det vi skall göra.