191107 Landskronas supportrar med ett tifo samtidigt som spelarna gör entré inför fotbollsmatchen i kvalet till Superettan mellan Landskrona och Öster den 7 november 2019 i Landskrona. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN / COP 261

Landskrona BoIS – Östers IF

Med en inramning präglad av pyrotekniska pjäser i höstmörket och devisen “Time for heroes” entrade spelarna gräset på Landskrona IP. BoIS visade omgående att de var beredda på att utföra hjältedåd för att nå avancemanget och i den nionde matchminuten klev Linus Olsson fram och gav skåningarna ledningen med 1-0. Smålänningarna från Växjö hade dock inte tagit sig till Landskrona för att skänka bort sin plats i Superettan. I den 13:e matchminuten kvitterade gästerna genom Dragan Kapcevic. 

Det oavgjorda resultatet stod sig tiden ut trots att hemmalaget BoIS öste på och slet för en forcering och en seger. Inför returmötet i Växjö på söndag är Robin Malmkvist, målvakt i Östers IF, inställd på att det blir en tuff kamp. Till Expressen säger målvakten följande:

– Det kommer att bli en jäkla kamp. De har många bra spelare. Jag hoppas att vi kan hålla ihop laget och skapa en del. Hoppas att vi går vinnande ur det. 

Landskrona BoIS tränare Billy Magnusson säger till Helsingborgs Dagblad att han är nöjd med insatsen och resultatet 1-1.

– Vi kommer i alla fall att ha ett väldigt fräscht lag på söndag och vi vet att vi har allt att vinna i den matchen och nu är vi ett steg närmre. Det gäller bara att göra mål på Myresjöhus så har vi momentum igen, säger Magnusson till HD. 

Umeå FC – IK Frej

Umeå FC välkomnade gästerna från Täby till Umeå Energi Arena under torsdagskvällen. IK Frej har haft en tuff säsong i Superettan, en trend som även hängde med upp till Umeå. Efter en mållös första halvlek tog hemmalaget ledningen i den 68:e matchminuten genom Jens Stigedal. Hemmalaget såg länge ut att gå mot en seger men i den sista ordinarie matchminuten klev Frejs Abdul Hadik “Rooney” Hudu fram och satte kvitteringen. 19-åringen som ursprungligen är från Ghana och på lån hos Frej från allsvenska Hammarby IF blev således gästernas stora hjälte i den första kvalomgången.

IK Frejs startelva var i mötet med Umeå FC starkt präglad av klubbens samarbete med Hammarby IF, hela fyra spelare i startelvan är kontrakterade med “Bajen”. 

Nu blev det, liksom i kvalmatchen i syd, 1-1 och lagen får ladda batterierna inför den andra kvalomgången som spelas på Vikingavallen i Täby utanför Stockholm på söndag.