Jonathan Drott avlossar en kanon, som också blev "Veckans Mål".  Foto: Ettanplay

Jonathan Drott avlossar en kanon, som också blev ”Veckans Mål”.
Foto: Ettanplay

Även om det bara har spelats fyra omgångar känns det känns redan som om toppskiktet börjat ta en viss form i Söderettan. Men det är 66 poäng kvar att spela om och med så många hungriga lag lär det svänga mer än en gång under säsongen.

På Ruddalen i Göteborg tog Utsikten emot Tvååker, hallänningarna hade inför matchen bara fått en poäng med sig på tre matcher och hade matchats mot tufft motstånd i samtliga omgångar. Det skulle bli tufft även i fjärde omgången, men när klockan passerade nittio minuter så hade man ledningen, två minuter senare var det kvitterat. Situationen kring målet var lite omdiskuterad och gästerna menade att målvakten skulle fått en frispark med sig.

Landskrona släppte in sitt första mål för säsongen när Norrby kom på besök. Det var också Norrby som tog ledningen i matchen, men hemmalaget ville annat och Mikael Dahlgren kvitterade med en hederlig ”tåfjutt”. Tio minuter senare gjorde Admir Aganovic det viktiga 2-1 målet för de svartrandiga. Landskrona blir att räkna med, ett styrkebesked att klara sig utan tongivande anfallaren Erik Pärsson också som fram till denna match varit delaktig i alla mål.

Mikael Dahlberg kvitterade med en "tåfjutt" för sitt Landskrona.  Foto: Bildbyrån

Mikael Dahlgren kvitterade med en ”tåfjutt” för sitt Landskrona.
Foto: Bildbyrån

Husqvarna FF har inte riktigt haft marginalerna på sin sida under inledningen, men i matchen mot Höllviken fick man alla poängen med sig efter att Arber Hasani gjort matchens enda mål. Även Kristianstad knep en trepoängare, den andra för säsongen, detta mot Qviding hemma på Kristianstad IP. Hemmalaget tog tillvara på en försvarsmiss och förvaltade den på bästa vis. Qviding ligger nu sist med en poäng på fyra omgångar, vänder man trenden mot Öster?

På Rimnersvallen utspelade sig ett derby mellan Oddevold och Trollhättan. Det var en typisk derbymatch med mycket duellspel, snabba omställningar och en högst engagerad publik. Slutresultatet speglar inte alltid matchbilden, för Oddevold hade flera hundraprocentiga chanser utan att sätta dem, men det speglar definitivt det av lagen som förvaltade sina chanser bäst. En spelare undertecknad hoppas kommer igång i Trollhättan snart är Robert Bagger, yttern var ju en av lagets bäste spelare ifjol och har ett bredare register att visa upp.

Robert Bagger har mer att ge, menar Jimmy Fors. Foto: Bildbyrån

Robert Bagger har mer att ge, menar Jimmy Fors.
Foto: Bildbyrån

Mjällby tog emot Prespa Birlik hemma på Strandvallen och inledde med att ta ledningen redan i den nionde minuten, en ledning som man lyckades behålla matchen igenom trots att Prespa tryckte på för en kvittering. Prespa är för övrigt den av de tre nykomlingarna som just nu ligger bäst placerad. Öster hade en bra dag på hemmaarenan Myresjöhus Arena där man vann komfortabelt med 3-0 mot Oskarshamn. Bäst dag på jobbet hade förmodligen Jonathan Drott som bjöd på två riktiga fullträffar, de två och andra snygga mål kan du se i Veckans Mål.

Har du inte sett de fem snyggaste målen från Omgång 4 i Division 1? Se dem i klippet nedan.

Omgång 5

14/5 16:00 Tvååkers IF – Landskrona BoIS
14/5 16:00 Qviding FIF – Östers IF
15/5 15:00 Oskarshamns AIK – IK Oddevold
15/5 16:00 FC Höllviken – Mjällby AIF
15/5 17:00 FC Trollhättan – Utsiktens BK
16/5 19:00 KSF Prespa Birlik – Kristianstad FC
16/5 19:00 Norrby IF – Husqvarna FF

Alla matcher webbsänds på www.ettanplay.se och kostnaden per match är satt till 89 kronor.