När kontraktet med Ljungskile löpte ut för den notoriska målskytten 2011 fanns där flera alternativ att ta ställning till, de flesta från superettan lag, men även från hans forna klubb – IK Oddevold. Valet föll på klubben från Uddevalla som lyckats hitta en helhetslösning med civilt arbete kombinerat med fotbollen för den 30 åriga anfallaren.

 

För de som inte känner till vem du är – kan du inte berätta lite om dig själv?

Jag är en 30 årig familjeman som bor i Uddevalla med min sambo och vår sju månader gamla son. Arbetar på Bahusia som är en extern personalavdelning men är även delägare i Sund Strand AB som just nu bygger 45 villor vid havet, ett bostadsområde vid namn Vita Husen på Sund.

Nu är det bara några dagar kvar till premiären, hur är känslan inför säsongen?

Det skall förstås bli väldigt spännande och inspirerande, det är lika roligt varje år när en säsong startar och se hur bra man verkligen kan prestera.

Förra året tappade ni kvalplatsen i de sista omgångarna, är revanschlusten stor?

Ja, hela föreningen brinner ju för att ta klivet upp till elitfotbollen i Sverige, alla vill vi spela i superettan så det är klart att revanschlusten är stor efter fjolåret.

JP122

Hur tycker du att Oddevold 2013 står sig i jämförelse med fjolåret?

Vi står oss bra, förra året hade vi många spelare med rutin från allsvenska och superettan matcher, men i år har vi värvat smart med yngre och löpvilliga spelare som konstant är i rörelse och skapar ytor för laget.

Vilka spelare är det klubben har förstärkt med?

Det är två från BK Häcken, Jesper Westmark och Andreas Almroth, Robin Ganemyr från Falkenbergs FF och Tobias Mikaelsson från Ljungskile. Sen har vi Kallberg också, en ung spelare här från kusten som kan bli riktigt bra.

I bra lag finner man alltid en bra tränare, hur är Jan-Erik Lien i den rollen?

Som ledare är det viktigt med en bra personlighet och där lyckas ”Lien” väldigt bra, han är välutbildad och tydlig med sina idéer, sen är han väldigt bra som person också och kan tala med alla i laget – även om saker som inte rör fotbollen.

Förra året vann du skytteligan överlägset med dina 24 mål, tror du att lagen i år är mer pålästa på dig eller kan vi räkna med lika många mål i år?

Man kan väl tycka att de borde vara mer pålästa men det är oftast tillfälligheter som avgör. Allting anpassas efter hur vi spelare rör oss och huruvida mina medspelare kan dra isär motståndarnas försvar – då skapar det mer yta för mig.

Hur väl känner du till de andra anfallarna i serien, tror du att någon kan hota dig i skytteligatoppen?

I ärlighetens namn känner jag inte till de andra anfallarna så bra, men ska man ligga där uppe måste hela laget spela bra. Det är många faktorer som spelar in och påverkar en anfallares målskytte, man tar ju väldigt sällan bollen och dribblar bort en backlinje helt själv, eller jo – om man heter Messi.

Avslutningsvis, på upptaktsträffen i förra veckan tippade ”Lien” er topp två, om du själv fick lov att tippa ettan och tvåan, vilka tror du slutar där när säsongen går mot sitt slut?

Jag vill att vi skall gå upp, sen är det svårt att tippa de andra, men jag skall göra allt för att vi skall klara av att komma upp till superettan.