Det börjar närma sig säsongens slut, i serien återstår det bara tio omgångar och efter det såväl positivt som negativt kval för några av våra lag i Division 1-serierna. Men när allt det är klart så väntar Morgondagens Stjärnor, talangmatchen där de absolut bästa unga talangerna från Norra- och Södra serien möts och får visa upp sina färdigheter.

Foto: Siri Samuelsson

Foto: Siri Samuelsson

Division Ett är talangernas serie och många av elitspelarna inom svensk fotboll kommer från våra två serier och har sedan gått vidare och tagit en plats i fotbollsallsvenskan. Division Ett är också en serie där många unga spännande tränare tar sina första steg mot en framgångsrik tränarkarriär. Just tränare är alltid både spännande och intressant, och i år har vi med oss Patrik ”Bagaren” Rosengren (Mjällby AIF) och Anders Dovblad (Qviding FIF) till Söderlaget, och Leif Berg (Västerås SK) och Pascal Simpson (Vasalunds IF) som kommer att leda Norrlaget.

Valet av tränare motiverar Ettanfotbolls Jimmy Fors så här

– Det kändes faktiskt väldigt enkelt i år, man såg en tydlig trend i vilka som matchar och släpper fram yngre talanger. Efter visst bortfall så får man se till helheten och vilka tränare som över tid har matchat och släppt fram talanger. ”Leffe” blir den ende som gör sitt andra år och får bidra med rutin från hur uttagningarna och helgen i sin helhet går till för de övriga.  

Och att ”Bagaren” lämnat sitt uppdrag i Mjällby är inget som stör menar han

– Man får se vad tränaren har åstadkommit under säsongen fram tills idag, det här är ett evenemang för att lyfta fram alla de duktiga talanger som finns i Division 1 och då är det klart att tränarna som matchar dem också bör lyftas fram. I det här fallet så har ”Bagaren” varit näst bäst i Söderettan på att matcha talanger, med tanke på det känns han för mig given.

– Jag har själv haft en dialog med ”Bagaren” och han berättade om läget, men var fast besluten om att göra ett så gott arbete som möjligt med Morgondagens Stjärnor ändå så länge han hade vårt förtroende. Vi ser till det arbetet han gjort under våren och trots uteblivna poäng har han släppt fram flertalet talanger från de egna leden – det bör belysas.

Norrlaget 2014 Foto: Siri Samuelsson

Norrlaget 2014
Foto: Siri Samuelsson

Nu har samtliga Division 1-klubbar fram till och med nästa söndag på sig att nominera de talanger som de har i sin egen förening som de anser är aktuella för Morgondagens Stjärnor. När alla nomineringarna väl är inne så får tränarna dessa och tar sedan en vecka på sig ungefär för att spika trupperna. Väl därefter bjuds de inbjudna spelarna in till evenemanget.

Årets upplaga av den här talangmatchen kommer att spelas i Jönköping söndagen den 20 november 14:00. Spelplan i Jönköping kommer meddelas när vi närmar oss evenemanget.