200614 Lindomes Robert Lipovac jublar efter 0-2 under fotbollsmatchen i Division 1 södra mellan Eskilsminne och Lindome den 14 juni 2020 i Helsingborg. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / LT0008

På söndag tar sig Lindome GIF ned till Skåne för att göra upp med Landskrona BoIS. 
Lagen ligger tätt intill varandra i tabellen när två poäng skiljer dem åt. För de båda lagen blir matchen en viktig språngbräda i jakten på serieledande IFK Värnamo. 

Lindome GIF har sedan sommaruppehållet återvänt till seriespelet med klart godkända resultat. 2-2 mot toppkonkurrenten Utsiktens BK och 3-1 mot FC Linköping City, men lagets tränare, Johan Mattson, ser ytterligare potential i laget.
– Jag tycker att vi har gjort två bra prestationer mot Utsikten och Linköping. Vi är definitivt en bit ifrån vår högstanivå i dom två matcherna, desto starkare då att ta fyra poäng med mersmak mot två bra lag.

“Zebrorna” är nu på riktigt inblandade i toppstriden när man vid seger har chansen att gå upp på andraplats i tabellen. Tabellen i Ettan södra börjar sätta sig men det är många omgångar kvar. Mattson menar att tabelläget här och nu inte behöver påverka någonting, istället har man siktet inställt på det långsiktiga målet.
– Det är egentligen ingenting som förändras utifrån vart vi råkar befinna oss tabellmässigt efter elva omgångar. Vi vet vart vi vill när serien är färdigspelad och det är det som är intressant. Vägen dit är som vanligt att göra rätt saker i vardagen: på träningen, i förberedelser och så vidare och sedan ta vara på varje individuell match för att göra en bra prestation och ta poäng. 

200201 Lindomes tränare Johan Mattsson under träningsmatchen i fotboll mellan Lindome och GAIS den 1 februari 2020 i Göteborg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN / Kod KA / Cop 147

Och nu står Landskrona BoIS som motståndare och i vägen för tre poäng. Lindome gäster på Landskrona IP. En svår match för varje lag. 
Trots det på pappret tuffa motståndet är det ett självsäkert Lindome som kommer att kliva ut på planen och Mattsson tar tillfället i akt att skicka en liten passning till Landskrona.
– Återigen en väldigt tuff motståndare med många bra spelare och dessutom en förening där allt annat än serieseger i Ettan södra är ett misslyckande. Vi känner oss ganska trygga med hur vi ska ta oss an mötet och jag tror att vi kan ge Landskrona en bra match, avslutar Mattsson. 

Landskrona BoIS knogar vidare i serien och är med i toppstriden som nog samtliga hade förväntat sig inför säsongen. Efter sommaruppehållet har laget förlorat en match mot FC Linköping City med 2-0 men senast slog man Tvååkers IF med hela 4-0. Hur är formen i laget? Landskronas tränare, Billy Magnusson, svarar på det.
– Vi är i bra form. Tyvärr har vi, och har haft några av våra mer etablerade spelare borta de senaste matcherna samtidigt som vi på plussidan fått in två unga, bra och utvecklingsbara spelare i Oscar Petersson från Halmstads BK och Johan Rapp från MFF u19. 
– Vår prestation i omstarten mot ett bra Linköping var vi väldigt missnöjda med, dock imponerade killarna på min när de bara tre dagar senare studsade tillbaka och gjorde en väldigt stabil insats mot Tvååker. Så det är med den senaste insatsen vi nu satt ribban för hösten.

200715 Landskronas tränare Billy Magnusson reagerar under fotbollsmatchen i Division 1 södra mellan Landskrona och Qviding den 15 juli 2020 i Landskrona. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN / COP 261 / CB0009

I matchen mot Tvååkers IF lyfter Magnusson fram lagets intensitet med och utan boll som en av nycklarna till segern, tillsammans med 2+1 mål från anfallarna Nicklas Nielsen respektive Kevin Jensen. Det var enligt Magnusson den stora skillnaden jämfört matchen mot Linköping och det är den karaktären, intensiteten, som han vill se i matchen mot Lindome.
– Det blir ofta bra och välspelade matcher mot Lindome. Båda lagen vill äga mycket boll och är modiga och rörliga i sitt passningsspel, därför tenderar dessa matcher att ibland bli lite man-man orienterade.
– För oss gäller det att bibehålla intensiteten från senaste matchen i anfallsspel och försvarsspel, samt att mentalt acceptera och hantera att vi denna gång möter en motståndare som också vill ha mycket boll, avslutar Magnusson.

Matchen spelas på söndag den 16 augusti klockan 15:00 och matchen sänds på SportExpressen Play!