Bosko Orovic, tränare Utsiktens BK. Foto: Nicklas Elmrin / Bildbyrån / Cop 206

Fyra raka segrar, tolv poäng. IFK Värnamo siktar mot ytterligare framgång när Utsiktens BK strävar efter att växla upp!

IFK Värnamo – Motala AIF. 1-0. FC Trollhättan – IFK Värnamo. 0-1. IFK Värnamo – Lindome GIF. 2-0. Landskrona BoIS – IFK Värnamo. 1-4.
Så ser smålänningarnas mycket imponerande säsongsinledning ut när man nu ska ta sig an ett hungrigt Utsiktens BK. 

Göteborgarna har kryssat tre matcher och vunnit en. Tillräckligt mycket för en sjunde plats i tabellen. Utsiktens poängskörd förväntades vara större och lagets tränare, Bosko Orovic, är inte nöjd.
– Vi är inte nöjda med poängen vi skrapat ihop på dom första fyra omgångarna. Det som har varit bra är att vi har gjort tio mål samt att vi i uppställt försvarsspel släppt in ett mål. Mindre bra är att vi släppt in sju mål på fasta situationer samt att vi har tappat en 3-0-ledning och en 2-0-ledning nu sist.

Och nu är det bara vinst som gäller i Värnamo. Även om säsongen är ung skulle tre poäng ge det topptippade laget andrum. Tränare Orovic ger motståndarna respekten de förtjänar men har samtidigt en plan för sitt lag.
– Värnamo är ett väldigt hårt arbetande lag som är väldigt duktiga på omställningar samt ett bra högt presspel. Vi bör se till att vårt direkta återtag är på topp för att stoppa deras kontringar. Samt se till att hitta spelytor så snabbt som möjligt i deras presspel, säger Orovic.

Matchen sparkas igång klockan 19:00 och sänds på SportExpressen Play!