Vasalund – Brommapojkarna. Tungviktsmöte i Stockholm när lagen på måndag drabbar samman i jakten efter förstaplatsen i Ettan norra!

Stockholmsderby vankas när den norra seriens tvåa och fyra ska mötas och göra upp. Vasalund har inlett säsongen med mycket god vigör och ligger strax efter tabellettan, IF Sylvia, på tolv poäng. Laget har öst in mål, hela 18 gjorda mål efter fem matcher, alltså ett snitt på 3,6 mål per match. Samtidigt har man enbart släppt in 4 i egen kasse. Det kanske är föga förvånande att Vasalund står för målproduktion när fjolårets skyttekung, Ekin Bulut, är kvar samtidigt som han har fått sällskap med den mycket lovande Mai Traore. Tillsammans står de båda målgörarna för elva mål. 
När ämnet kommer på tal svara Dalibor “Dali” Savic, Vasalunds tränare, ödmjukt.
– De (Ekin Bulut & Mai Traore, reds. anm.) är såklart viktiga i att de spelar sin roll i maskineriet, alla killarna i truppen är varsitt kugghjul och det är min uppgift att se till att alla gör sin roll på bästa möjliga sätt. 

181007 ”Dali” Savic, då i Brommapojkarna som assisterande. Numera i Vasalunds IF. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN / Cop 210

Att spelarna har uppfyllt sina roller på bästa möjliga sätt är det heller inget snack om. Det, menar Savic, är ett resultat av noggrann planering och beräkning för att nå den bästa formen hos spelarna.
– Formtoppen är beräknad utifrån noggrann planering och utfört arbete till punkt och pricka. Vi har koll på vad och hur vi vill och ska göra föra att få rätt utveckling på individen och kollektivet. Så vi ligger där vi ska i rätt läge, sedan finns det såklart utrymme för förbättringar på alla fronter.

När Vasalund nu ställs inför topptippade Brommapojkarna förväntas man få en tuff utmaning och Savic ger BP favoritskapet. 
– BP är och ska vara favoriter, så det blir en supertuff match för oss. Vi vet dock att vi kan matcha alla lagen i serien om vi är på tårna. Vi kommer att få kämpa med vårt yttersta i denna match men jag vet att killarna är förberedda för det, avslutar Savic.

Savic får medhåll även från Brommapojkarnas Shaun Constable om att matchen kommer att bli tuff och Constable passar även på att ge Vasalund en skvätt beröm.
– Vasalund är ett väldigt bra och starkt lag med en bra start och med mycket självförtroende efter att ha vunnit med 6-0 häromdagen. Matchen kommer att bli tuff men också en väldigt intressant match när båda lagen vill vinna. Själv ser jag bara fram emot en bra, konkurrenskraftig match. Vi kommer att spela som vi alltid spelar och hoppas på att det är tillräckligt mycket för att ta tre poäng.

191103 Brommapojkarnas Gustav Sandberg Magnusson och assisterande tränare Shaun Constable deppar efter fotbollsmatchen i Superettan mellan Jönköping Södra och Brommapojkarna den 3 november 2019 i Jönköping. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_460

Brommapojkarna ligger endast en poäng efter Vasalund och har inledningsvis vunnit tre matcher och kryssat två. Hittills är det en nöjd tränare som lyfter fram lagets unga spelare.
– Vi är mycket glada över starten. Jag har ett väldigt ungt lag så vi lär oss allt eftersom. Hittills har vi klarat av att inte förlora en match och vi har vuxit med den erfarenheten.

Och favoritskapet, menar Constable, är en faktor som man inte har någon kontroll över och därför försöker man inte lägga alltför stor vikt vid det. 
– Att vara favoriter för seriesegern är ingenting som vi pratar om. Det är en situation som vi inte har bett om. Så vi har ingen kontroll över situationen. Vi försöker bara att fokusera på varje match så som den kommer och göra vårt bästa för att vid slutet av säsongen se vart det tar oss.

Matchen mellan Brommapojkarna och Vasalund spelas på måndag, 6 juli, klockan 19:00 och matchen ser du gratis på Sportexpressen Play!