Efter de inledande tre omgångarna har storsatsande AFC United ännu inte vunnit sin första match. Vi ringde därför upp sportchefen Hamid Kabodvand och diskuterade hur stämningen var i och kring klubben nu.


AFC har inlett med tre raka förluster, hur är stämningen i lägret nu?

Det är väl ingen kris eller så i alla fall, det kändes framförallt igår kväll att vi börjar närma oss mer och mer och det känns förstås bra. Vi var besvikna och ledsna över resultatet mot Sirius men har lagt det bakom oss nu och istället börjat blicka framåt mot BK Forward i nästa omgång.

Foto: AFC United

Foto: AFC United

Vad är det som inte har fungerat under matcherna?

Framförallt har det väl varit vårt anfallsspel som inte fungerat riktigt bra hitintills och vårt försvarsspel har varit okej men inte så bra som vi önskar att det skall vara. Det känns dock som att vi till viss del har underskattat våra motståndare för mycket och slappnat av i stunder av matcherna när motståndarna utnyttjat det väl genom att straffa oss då. Men som tidigare sagt känner vi att vi närmar oss den statusen där vi vill vara och det känns bra.

Er tränare, Andreas Brännström, kom ju in veckan före seriestarten, hur har det påverkat er inledning tycker ni?

Nej, för spelarna tror jag inte att det har påverkat så otroligt mycket om man ser till det känslomässiga, de är väldigt nöjda med ”Brännan”. Däremot är det såklart svårt att kliva in så sent och försöka få in sitt spelsystem och sätt att tänka fotboll på med så ont om tid. Men han har tydliga idéer och han vet vad han vill med sin fotboll, för oss är det positivt att han har kommit in, framförallt för spelarna.

Lagbygget ni har skapat har förstås kostat en hel del, känner ni att konceptet inte har fungerat ännu eller är det ”Rom byggdes inte på en dag” mentalitet som gäller?

Vi är ju nöjda med vår trupp och den typ av spelare vi förfogar över, det värsta problemet har varit att de inte är samspelta. Det kommer, och ser man till matchen igår sprang de häcken av sig och det är ett tecken på att de vill jobba hårt för laget, det kommer att bli bättre – det är jag övertygad om.

Foto: AFC United

Foto: AFC United

På förhand var ni med i snacket om toppstriden, känner ni själva att ni kan hänga på det racet fortfarande?

Ja absolut, det kan vi göra, tittar man på förra året så låg ju vi etta efter tre spelade omgångar sen låg väl Vasalund där fram till och med omgång 22, har jag för mig. Östersund vann som bekant serien i slutändan men tappade omkring 28 poäng under hela säsongen så vårt lopp är inte kört bara för att vi förlorat tre matcher i inledningen här. Vi kommer fortfarande finnas med i toppen, det finns inte i vår mentalitet att ge upp, den som tänker så hör inte hemma i AFC United.

Kommer vi att få se några förändringar i och kring AFC inom den närmsta tiden?

Nej där kommer inte ske några förändringar mer än att Saihou Jagne kommer tillbaka från sin avstängning den 16 maj och sen att division ett’s kanske bästa spelare, Daniel Uchechi, kommer tillbaka från sin rehab hos Charlton Athletic. Med de två i laget är vi förstås ännu starkare, det råder det inget snack om, sen om det är nyckeln till framgång kan man inte svara på nu. Det viktigaste för laget är fortfarande att det materialet vi har idag jobbar hårt och får igång sitt spel.

Vad kan vi förvänta oss av er sett till det sportsliga framöver?

Framförallt att vi kommer börja plocka lite mer poäng nu, det är vad ni skall förvänta er från oss.