Vårsäsongen har inte alls blivit som det var tänkt för Västerås SK, den ekonomiska situationen har medfört tuffa konsekvenser för klubben. Redaktionen talade med sportchef Haci Aslan om den situation som Västerås SK för närvarande befinner sig i.

*****

Det har varit en kämpig vår för er utanför fotbollsplanen, vad är skälet till att klubbens budget inte har gått ihop?

Det är jag faktiskt fel person att svara på, jag kan bara svara på det som rör den sportsliga biten som jag är ansvarig för. Vad gäller klubbens budget är det andra personer som är mer insatta som kan svara på den frågan bättre.

Ni gick ut och sa att ni kan tvingas att frysa spelarnas löner, hur tog spelarna emot beskedet om det?

Haci Aslan 1Det var förstås ett tråkigt besked och så kände nog de flesta, många tänkte väl också att ”nu händer det igen” men det är ingenting man som förening gör avsiktligt, det är förstås något man alltid vill undvika. Om jag själv vore fotbollsspelare hade jag nog känt att ”jaha, nu får jag inte lön i 6-7 månader men jag gör någonting bra för en klubb som funnits i över hundra år”. Man kan inte lägga sig ner och dö som spelare. Det handlar om ens karriär och framtid, man kan välja att bita ihop och visa karaktär, i slutändan kommer man längre med det än att bara bryta ihop och dö.

Hur stor har spelarflykten varit hitintills?

Det är bara en spelare som vi kommit överens med om att bryta hans avtal och det är målvakten Aly Keita, sen är det tre spelare som vi i samråd med dem bestämt att låna ut till vår samarbetsklubb i division två.

Nu är transferfönstret öppet och det är uppehåll i serien, är det fler spelare som kan försvinna från Västerås innan serien startar igen?

Vi har sagt att alla våra spelare är till salu under förutsättning att vi får in rätt bud, än så länge har vi inte fått några bud av den karaktären och då kommer vi att välja att behålla samtliga spelare.

 

Haci Aslan 2

 

Er tränare, Erik Acar, var först ut med att säg han skulle träna laget ”gratis” året ut men har i veckan valt att hoppa av, vad var bakgrunden till det plötsliga avhoppet?

Erik AcarDet har varit väldigt mycket snack om Erik och det som vi från föreningens sida har valt är att istället blicka framåt. Han har själv valt att kliva av från sitt uppdrag och om han själv vill svara får han göra det men vi som förening väljer att fokusera framåt och där har vi börjat titta på en framtid utan honom. Vi är förstås tacksamma för allt han har gjort och den tid han lagt i Västerås, men som förening måste vi fortsätta arbeta och gå vidare.

Hur har klubben tagit beskedet om Eriks avhopp?

Det var något som vi hade talat om tidigare men det var aldrig så intensivt som under de sista dagarna och vi hade väl en liten aning om hur han tänkte. Men om man ska kunna fortsätta på den här nivån måste man känna en viss glädje och tilltro till det man gör, om man inte gör det är det svårt att fortsätta.

Nu är det den assisterande tränaren, Ramin Kiani, som tillfälligt tagit över ledarskapet, kan det eventuellt bli en permanent lösning för er?

Vi håller på att kolla på olika lösningar och Ramin är en av de lösningar som finns med i beräkningarna.

Trots alla motgångar under våren, tror du att ni klarar av att hänga kvar i division ett under hösten? 

Jättegoda, det är inte så att vi har varit sämre än de lag vi mött alla gånger utan det har mer handlat om tillfälligheter när man förlorat och inte fått med sig poäng man egentligen förtjänat. Nu handlar det om hårt arbete, då tror jag att vi kommer klara av det här.

*****

Foto: Erik Eklund / VSK Fotboll