Alexander Jallow med bollen i fjolårets Morgondagens Stjärnor.  Foto: Fotboll På Riktigt

Alexander Jallow med bollen i fjolårets Morgondagens Stjärnor.
Foto: Fotboll På Riktigt

Det är bara två veckor kvar till årets upplaga av den berömda talangmatchen Morgondagens Stjärnor, men redan nu har vi fått fram den första allsvenska spelaren i gruppen. Stort grattis till Alexander Jallow som lämnar IK Brage för Jönköping Södra.

Den unge ytterbacken har fått stort förtroende av tränare Bengt Ottosson i år och har startat 21 matcher för sitt IK Brage. Han kom fram som en lovande talang redan under förra året och fick då starta i elva matcher, i år har han fortsatt att utvecklas och visat prov på mycket goda kvaliteter, kvaliteter som nu den allsvenska klubben Jönköping Södra har fått upp ögonen för.

–  Jag är stolt och väldigt glad över att allting äntligen blivit klart med Jönköping Södra. Jag har fått ett jättebra intryck av hela föreningen och de har visat ett seriöst intresse från första början vilket gjorde mitt val ännu enklare. Det känns som en klubb där jag kommer att fortsätta utvecklas som fotbollsspelare och förhoppningsvis göra mig redo för ännu större steg i framtiden, säger Alexander Jallow själv till IK Brages hemsida och tackar alla runt Brage.

– Jag vill tacka alla spelare, ledare och supportrar i Brage. Det är en fantastisk klubb som har gett mig alla verktyg och möjligheter för att kunna utvecklas och få en sådan här chans. Jag har fått utvecklats i lugn och ro och alltid känt ett stort förtroende från såväl klubben som tränare och spelare, vilket har tagit mig dit jag är idag. Men detta är som sagt bara början och jag hoppas vi ses på de stora arenorna i framtiden. Tack för allt, avslutar han intervjun med.

Alexander Jallow i en närkamp från Morgondagens Stjärnor 2015.  Foto: Fotboll På riktigt

Alexander Jallow i en närkamp från Morgondagens Stjärnor 2015.
Foto: Fotboll På riktigt

Klubben är glada å Alexanders vägar och menar att det är rätt steg att ta för honom.

– Det är helt naturligt att Alexander nu går uppåt i seriesystemet och sin karriär. Alex är som alla vet en spelare med egenskaper som kan ta honom riktigt långt, det är bara han själv som avgör hur långt. Han är bara 18 år men har varit ordinarie i Brage i 1,5 år. Det är många klubbar som har visat intresse kring Alex men både han och klubben har haft is i magen tills det har känts helt rätt. Det har det gjort med J Södra och från dag ett har de visat att de verkligen velat ha honom. Nu kommer han till en klubb och en miljö där han har alla möjligheter att utvecklas vidare, säger Ola Lundin från Sportgruppen till klubbens hemsida.

Alexander Jallow avvaktar när Söderlaget anfaller i Morgondagens Stjärnor.  Foto: Fotboll På Riktigt

Alexander Jallow avvaktar när Söderlaget anfaller i Morgondagens Stjärnor.
Foto: Fotboll På Riktigt

Om ungefär två veckor, närmare bestämt den 20 november, kommer Alexander Jallow representera Norrlaget i Morgondagens Stjärnor. Det är andra året i rad som den unge ytterbacken deltar – och den här gången spelas det i Jönköpingstrakten, vilket ger alla Jönköping Södra-supportrar möjligheten att se honom för första gången i sin nya hemmiljö.

Ettanfotboll vill avslutningsvis önska Alexander Jallow all lycka och välgång till det allsvenska kontraktet. Det är glädjande att se att unga spelare från Division 1-fotbollen tar sig hela vägen upp till Allsvenskan. Vi tror också att Alexander Jallow kommer visa för fler allsvenska klubbar att de borde ha ögonen öppna på de unga talangerna i Division 1, här finns många duktiga.