Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN / Cop 210

Matchreferat: Motala AIF FK – Sollentuna FK

Hemmalaget Motala kom in till kvalmötet med Sollentuna FK med sju raka vinster. Fem vinster i avslutningen av division 2 och dessutom två segrar i den första kvalrundan mot Ytterhogdal och Karlberg. De fick också en alldeles utmärkt start på mötet med Sollentuna, när Ahmed Qasem gav Motala ledningen i den 22:a minuten. Gästerna Sollentuna kom in i kvalmötet med en tveksam form, där laget vunnit och förlorat varannan match i slutskedet av division 1 norra. I den 61:a minuten kom kvitteringen genom Brwa Pishdari.

Gästerna tog även ledningen till 2-1 i den 74:e minuten genom lagkaptenen Kalle Ramsell som passade på att göra sitt första mål för säsongen, när det var som allra viktigast. Det blev också matchens sista mål och gav Sollentuna ett bra läge att lyckas hålla sig kvar i Division 1 inför returmatchen på hemmaplan som spelas på söndag eftermiddag. 

Matchreferat: IFK Berga – Oskarshamns AIK 

IFK Berga från Kalmar kom in i kvalmötet med Oskarshamns AIK med en positiv formkurva med fem raka segrar. Efter att ha tagit sig igenom den första kvalgruppen med full pott. Gästerna Oskarshamn hade en tuff avslutning av division 1, där de hade chansen att hålla sig kvar, men en sviktande form i slutet av säsongen ledde de in i kvalet. 

I mötet med Berga fick gästerna bästa tänkbara start när Kalmar FF-lånet Adam Hellborg gav OAIK ledningen i den 12:e minuten. I den 26:e minuten ökade gästerna på ledningen till 2-0 genom Johan Niklasson. IFK Berga lyckades inte komma ur gästernas grepp och Oskarshamn vann det första mötet med 2-0. På söndag väntar returmötet i Oskarshamn.