brwa

Brwa Pishdari stod för en hjälteinsats när han filmade den speciella kvalmatchen mellan Karlbergs BK och IFK Luleå. Ettanfotboll vill som vanligt fånga upp och satsa på talanger inom fotbollsvärlden.

– Brwa har tackat ja till att vara expert i vår sändning från kvalmatchen mellan Syrianska FC och Vasalunds IF nu på onsdag, berättar Jimmy Fors, Marknads- och Kommunikationsansvarig på Ettanfotboll.

Vid det här laget har alla fotbollsälskare hört talas om #kvalvaka och vad som hände natten mot torsdag 10 november. Kvalet till Division Ett mellan Karlbergs BK och IFK Luleå skulle spelats onsdag 19.00 på Stadshagens IP i Stockholm, men det extrema snöfallet flyttade första matchen till Skytteholms IP med avspark 21.15, sedan till Bosöns inomhushall med samma avsparkstid. IFK Luleå flög ner under dagen och med god marginal satte sig laget på bussen från Arlanda för att ta sig till Bosön.

Men trafiken var inte på Luleås sida. Norrbottningarna fick gott vänta i sex (6) timmar och avsparken i matchen sköts upp och förväntningarna och spänning steg på Twitter under hashtag Kvalvaka. Väl framme på Bosön hade klockan slagit 23.40 och många funderade på om matchen verkligen kunde spelas, men i den ekonomiska verklighet klubbarna i Division Ett och Två lever i var en flytt otänkbar med tanke på resekostnader och planhyror.

Avspark skedde 00.20 och eftersom Ettanfotbolls försök att engagera produktionsbolag vid den sena timmen och i trafikläget misslyckats, var man glada att Brwa Pishdari håvade upp sin mobiltelefon och sände matchen via Periscope.

– I läget som uppstod var vi glada att snacket runt matchen kunde leva, mycket tack vare Brwas insats, berättar Jimmy Fors. Det var extremt många tillfälligheter som skapade det hela.

Fotboll, Division 1, Trelleborg - Oskarshamn

Brwa Pishdari i Oskarshamns AIK som han spelade för säsongen 2015. Foto: Bildbyrån

Vad ingen hade anat var Pishdaris inlevelse och förmåga att fånga detaljer – en riktig reporter och expertkommentator var född, mitt framför våra ögon. Självklart såg Ettanfotboll chansen att involvera Pishdari i arbetet även framöver och det första steget blir att Brwa Pishdari, tillsammans med Magnus Österberg, kommenterar den avgörande kvalmatchen till Superettan mellan Syrianska FC och Vasalunds IF. Matchen spelas nu på onsdag 16 november 19.00, direkt på ettanplay.se.

– Det känns jättekul att få kommentera matchen, säger Brwa Pishdari. Det är första gången jag gör det på professionell nivå.

– Jag känner spelare i båda lagen så har lite koll. Det ska bli jättekul att göra det här tillsammans med Magnus.

Veckan som gott har varit händelserik för Brwa som intervjuats av alla stora medier och uppmärksammats över hela landet.

– Det känns ganska sjukt allt det här och jag försöker fortfarande ta in att allt det här har hänt.

– Jag har aldrig pratat i telefon så mycket som den här veckan. Känns som om varenda journalist i landet har ringt.. Veckan har varit jättebra och jag har lärt mig så mycket och har så kul.

Brwa berättar för Ettanfotboll att han funderat en del på framtiden, vad som händer efter spelarkarriären (Brwa har spelat i både Division Ett och Division Två de senaste åren)

– Nu känner jag att jag vill kommentera, det är fantastiskt kul och det har varit en fantastisk vecka med allt som hänt.

Utöver att Pishdari deltar på onsdag så kommer möte hållas där Ettanfotboll och Brwa Pishdari ser över möjligheterna att jobba ännu mer med varandra under 2017.

– En råtalang som Pishdari kommer vi inte låta gå förbi, förklarar Jimmy Fors på Ettanfotboll. Vi ser fram emot att samarbeta ytterligare med Brwa.

Jimmy Fors (mitten) med William Kenndal och Axel Fällman 2015. Foto: Fotboll på riktigt

Jimmy Fors (mitten) med William Kenndal och Axel Fällman 2015.
Foto: Fotboll på riktigt