Skärmavbild 2016-05-13 kl. 13.32.52

Romain Gall i Nyköpings BIS stänker in 1-0 borta mot IFK Luleå. Foto: Ettanplay.se

Det är helt klart så att Division 1 Norra 2016 kommer att bli ett riktigt getingbo, antagligen i båda ändarna av tabellen. De fyra inledande omgångarna visat att det är en jämn serie vi har att göra med och att det finns utrymme för skrällar lite här och var.

Jag ser väldigt mycket fram emot att att ”lära känna” den här serien bättre nu när jag får förmånen att skriva lite krönikor här hos ettanfotboll.se då och då. Det finns så mycket som är av intresse! Jag gillar den satsning som Västerås SK gör med Johan Mjällby som manager. Brommapojkarna som har anställt Olof Mellberg med sikte på en återkomst till Superettan snarast möjligt känns också mycket spännande. Det är de två uppenbara klubbarna att sätta extra ljus på. Det finns oändligt mycket mer och det känns spännande.

Olof Mellberg och Johan Mjällby är två självklara profiler i Norrettan. Foto: Bildbyrån

Olof Mellberg och Johan Mjällby är två självklara profiler i Norrettan

***

Nyköpings BIS med en väldigt stark trupp som absolut kan utmana i toppen, Akropolis som ifjol överraskade många har inlett förtroendeingivande åter igen.

IK Brage ligger i skuggan av Dalkurd för tillfället men den föreningen har mer i sig än vad man lyckas visa just nu.

Om jag får dra norrlandsgränsen vid Umeå, som den exil-pitebo jag ändå är, behöver de två nordligaste gängen, Piteå IF och IFK Luleå börja plocka poäng snart. Att kapaciteten finns vet alla inblandade. Umeå FC känns stabila och Team TG är nya, de måste få växa in i serien.

***

Jag ser fram emot att det ska tändas nya stjärnor, både spelare och tränare, under den här pågående säsongen. Division 1 är en respektabel nivå inom svensk fotboll och alla smarta ”större” klubbar borde göra sig själva en tjänst och titta på vad som finns i alla dessa klubbar. Det skulle spara dem både tid och pengar, och det är det ingen som har för mycket av ändå.

***

Jag återkommer med lite olika nedslag och vinklar med jämna och ojämna mellanrum från och med nu. Jag hoppas att ni kommer att finna läsningen relevant och intressant. Men ni får ge mig lite tid att ”växa in i kostymen”.

Nu kör vi!

Magnus

***

***

Omgång 5

14/5 14.00: Carlstad United – BK Forward
14/5 16.00: Akropolis IF – Västerås SK
14/5 17.00: Umeå FC – Vasalunds IF
15/5 14.00: Piteå IF – IK Sleipner
15/5 16.00: Enskede IK – IFK Luleå
15/5 16.00: Nyköpings BIS – Team TG FF
16/5 19.00: IK Brage – IF Brommapojkarna