När den 25 åriga anfallaren lämnade sin gamla klubb Strömsbergs IF gjorde han det som seriesegrare i division tre, den nya klubbadressen blev Sandvikens IF för spel i ”Norrettan”. Med ett gyllene självförtroende utlovade han att vinna den interna skytteligan – Men hans 16 mål under debutsäsongen räckte mer än väl till att bli skyttekung för hela division ett norra.

 

För de som inte känner till vem du är – kan du inte berätta lite om dig själv?

Jag är en 25 årig kille som har spelat fotboll sen fyra års ålder, är väldigt glad och trevlig. Har arbetat sen gymnasietiden då jag läste på handelsprogrammet, är sambo sen ett år tillbaka med min flickvän Annika.

Nu är det bara några dagar kvar till premiären, hur är känslan inför säsongen?

Det känns bra, vi har spelat bra under försäsongen även om vi har släppt in lite enkla mål och gjort lite för lite så är det bara att slipa på de bitarna under de sista dagarna. Det ska bli kul att säsongen kommer igång och matcherna får en annan betydelse, nu räknas varje poäng.

BBB2

Förra året slutade ni på en nionde plats, är revanschlusten stor?

Absolut är den det, vi låg väldigt bra till men gick ner oss mycket under de sista fem omgångarna. I år har vi högre mål än en nionde plats, definitivt.

Hur tycker du att Sandvikens IF 2013 står sig i jämförelse med fjolåret?

Vi har väl alla tagit ett steg framåt i utvecklingen och framförallt har alla fått erfarenhet av att spela ett år i division ett ifjol. Nu har man spetsat till truppen lite också, nu gäller det bara att få ihop pusselbitarna.

Vilka spelare är det klubben har förstärkt med? 


Det är en hel del, bland annat Jonathan Hellström som spelade med Gefle förra året, Marcus Olofsson, Oliver Ekroth som är en mittback från Oskarshamn och Linus Larsson som kom från Hille. Klubben har även förstärkt med ”Simbo” från Sierra Leone och Jack Sharpes från England.

I bra lag finner man alltid en bra tränare, hur är Tony Andersson i den rollen?

Tony är väldigt bra på att motivera oss spelare, sen har han förstås väldigt bra hjälp av Forslöv och Boman (hjälptränare) som har delat upp den individuella träningen försvarare/anfallare. De är alla tre väldigt bra på att pusha på laget och som de hjälptes åt ifjol fungerade det utmärkt, det kommer nog bara att bli bättre och bättre i år.

BjörnBerglund
Förra året vann du skytteligan med dina 16 mål, tror du att lagen i år är mer pålästa på dig eller kan vi räkna med lika många mål i år?

Man hoppas såklart för egen del att man kan göra fler mål i år men givetvis har de andra lagen bra koll på vem som är målskyttar i motståndarlaget och kommer göra allt för att stoppa en. Men det är något som jag bara ser framemot, det blir en utmaning.

Hur väl känner du till de andra anfallarna i serien, tror du att någon kan hota dig i skytteligatoppen?

Ja, Ante Björkebaum i Sirius är ett stort hot. Det är en anfallare som kan ligga högt upp, han kan göra mycket mål – helt klart.

Avslutningsvis, på upptaktsträffen i förra veckan tippade din tränare IK Sirius och AFC United i toppen. Om du själv fick lov att tippa ettan och tvåan, vilka tror du slutar där när säsongen går mot sitt slut?

Jag tippar faktiskt precis som Tony, Sirius som vinnare och AFC United som tvåa. Men andra platsen känns ändå vidöppet och det är min förhoppning om att vi kan vara med där och slåss om platserna.