IK Frej har inlett säsongen 2013 mycket svagt, fyra förluster på lika många matcher, vilket inte har motsvarat förväntningarna på laget. Efter spelaromsättningen som varit hade tränare Bartosz Grzelak som målsättning att laget skulle sluta på den övre halvan – har han samma tankar än?


Efter fyra omgångar spelade har IK Frej ännu inte tagit en poäng, hur är stämningen i och kring laget nu?

Den är väl egentligen som den ska vara, jag menar att efter fyra förluster är det väl ingen som går runt och ”trivs” med tillvaron och situationen. Men jag tycker ändå att stämningen i truppen är bra och vi är alla motiverade till att vända det här, alla är medvetna om vad som krävs.

Bartosz_Grzelak

Vi gjorde en bra säsong förra året men har i år bytt ut många spelare, hela tolv stycken och vi har därigenom också sänkt snittåldern i truppen. Många har nog trott att de bara skulle rulla på med framgångarna och de lag vi mött har trott att vi i år skall vara ett topplag och har klivit in fullt ut mot oss, något vi inte har varit bereda på. Sen har vi bara gjort två mål och har släppt in det första målet i samtliga matcher, det har varit på tok för svagt framåt.

Innan säsongen drog igång trodde du själv att ni skulle landa på den övre halvan av tabellen, går tankarna i samma banor fortfarande?

Vi siktar såklart fortfarande på den övre delen av tabellen, det har inte förändrats, inte heller vårt sätt att spela fotboll på. Vi har bara skapat oss en uppförsbacke men vi är starka och där är fortfarande 22 omgångar kvar att spela av säsongen. Även om det verkar vara en tuff sits så tror jag på gruppen och det kommer att vända, det är jag övertygad om – målsättningen kvarstår!

Trots motgångarna, vilka positiva saker har ni tagit med er från matcherna?

Vi har släppt till väldigt lite målchanser, jag tror att det i spelsituationer endast varit åtta skott emot oss på fyra matcher, sen en straff och tre frisparkar. Vi tar med oss att vi har haft en bra defensiv, sen efter den veckan som varit, med den fjärde förlusten, ser man i spelarna att ”det här accepterar vi inte” och det är något positivt att se.

Vad kan vi förvänta oss av IK Frej framöver?

Jag tror att ni kan förvänta er en bättre offensiv och ett mycket mer rörligt IK Frej framöver, det är de två grejerna som måste till om vi ska klara av att vända det här, ett mer livligt Frej så att säga.