Under fotbollssäsongen 2017 kommer Ettanfotboll och deras 28 medlemsklubbar gemensamt stödja Svenska Fotbollsförbundets kampanj ”alla är olika – olika är bra”.

18318477_120332000508083058_638364586_o

Varför har då Ettanfotboll valt att stödja denna kampanj?

Kampanjen jobbar med mångfald, integration, jämställdhet, funktionsnedsatta och HBTQ-frågor och passar väl in på vårt sätt att se på vad vi i fotbollsfamiljen kan åstadkomma tillsammans. Ettanfotboll har ett stort spridningsområde med klubbar från norr till söder, från öst till väst. Vi har klubbar från huvudstaden, mindre städer och från landsbygden. Vi har klubbar med invandrarbakgrund, klubbar som är startade på 2000-talet och vi har klubbar som varit verksamma i över hundra år. Med andra ord syns, finns och verkar Ettanfotboll över hela Sverige och det är precis därför vi ska visa att vi står upp för dessa viktiga frågor.

Första stegen tas

Vi börjar med att alla klubbars lagkaptener kommer att bära en bindel med den officiella logotypen för kampanjen. Bindeln delades ut under upptaktsträffen den femte april i Stockholm. Sedan kommer varje klubb under säsongen att fotografera sin lagkapten med bindeln, och lägga upp på deras officiella sociala medier innan seriepremiären, med följande hashtags #allaärolikaolikaärbra och #ettanfotboll för att sprida stödet för denna kampanjen.

Tillsammans gör vi skillnad

Detta är Ettanfotbolls första del i detta social projekt, vi kommer jobba vidare med frågan under året och se hur vi på fler sätt kan visa vårt stöd för kampanjen och återkommer med detta under säsongen. Vi känner att vi som förening vill vara med och påverka, och det är när alla ställer sig tillsammans bredvid varandra i kampen mot orättvisor som vi blir starkare!

Kontaktperson på Ettanfotboll
Per Åstemo
klubbchef@skovdeaik.se

Kontaktperson på Svenska Fotbollförbundet
Jonas Nystedt
jonas.nystedt@svenskfotboll.se

För mer information om projektet samt hur det arbetas med det runt om i landet läs på svenskfotboll.se/olikaarbra eller häng med i sociala medier och följ #allaärolikaolikaärbra

alla_ar_olika496px