I veckan blev det officiellt genom att respektive ordförande signerade det fastställande dokumentet. Karlstad BKs och Carlstad Uniteds a-lagsverksamhet slås ihop i en gemensam ansträngning att föra fotbollsverksamheten till högre sportsliga nivåer. 

Båda föreningarna anser att förutsättningarna i dagsläget inte är tillräckligt goda för att nå elitnivån inom svensk fotboll. Därför har klubbarna gemensamt kommit fram till slutsatsen att en sammanslagning är av yttersta vikt för att nå målsättningen som båda strävar mot. 

Sammanslagningen innebär inte bara att Karlstad nästa säsong enbart representeras av ett lag i Ettan, det innebär också att en plats i ligan blir vakant. Den vakanta platsen kommer att gå till Motala AIF FK. Såsom regelverket ser ut ska en vakant plats ges till den bästa förlorande föreningen i kvalet till Ettan. Ur kvalet till Ettan 2020 gick både Oskarshamns AIK och Sollentuna FK segrande och behåller sina platser i ligan till nästa säsong. Från Division 2 kvalade IFK Berga och Motala AIF, båda lagen förlorade sina matcher och släppte in 4 mål vardera men Motala AIF producerade ett mål. Således ges den vakanta platsen till Motala AIF på bättre målskillnad.

Ibland bjuder ödets nyck på den framgång som man mödosamt strävat efter och vi på Ettanfotboll både gratulerar och välkomnar Motala AIF till vår liga nästa säsong!