IMG_1519

SEF står som arrangör för en tipselitkonferens nere i Torrevieja, med start idag. Ettanfotboll och sexton av medlemsklubbarna finns med för att delta i konferensen.

Innan vi går vidare till konferensen vill jag först och främst starta med att tacka för all den feedback jag mottagit för förra blogginlägget. Det är kul att det uppskattas och det är lätt att bli mer motiverad att blogga vidare när det mottages på det sättet, det absolut bästa sättet.

Det som står på schemat för den första dagen av konferensen är grupparbeten. Syftet är att skapa goda relationer för akademierna i Sverige och att skapa nyfikna dialoger, och givetvis ett utbyte av erfarenhet sinsemellan förbundskaptener, akademichefer och akademitränare.

Konferensen är också helt modern, man delar med andra ord inte ut papper överhuvudtaget utan allt material som distribueras till de 183 (!!) deltagarna kommer enbart i digitalt format. Det här blir första gången det arrangeras en så här pass stor konferens inom svensk fotboll.

 

IMG_5697

Dagen kommer att avrundas med en färd bort till La Manga för att se Sveriges U17-landslag möta Ungern. Vi hoppas på en svensk seger, men också få tid att prata med någon av alla akademichefer om den inledande konferensdagen för publicering på Ettanplay senare ikväll.

Som ovan nämnt är här 183 deltagare på konferensen, helt fantastiskt. Av de deltagarna så är det alla certifierade akademier som bjudits in, varav 16 av våra 32 lag är representerade. Bland våra klubbar är det akademichefer, akademitränare och huvudtränare som är på plats.

Varför är Ettanfotboll på plats, kan man undra. Svaret är enkelt. Ettanfotboll är en av stor del av de sextio SEF-certifierade akademierna i Sverige och hela serien är känd som talangernas division. Vi vill ta arbetet med tipselit framåt och därför är det viktigt att vara med och nätverka och ta del av de diskussioner som kan göra arbetet med talangutvecklingen framåt.

En rad förbundskaptener finns på plats

En rad förbundskaptener finns på plats

Nu skall Stefan Lundin sparka igång träffen här nere för nu har alla deltagarna trillat in i konferenslokalen. Vi är många och det leder förhoppningsvis till massor av nya bekantskaper.

Vill ni hänga med i vad som händer här nere förhåller sig deltagarna till gemensamma hashtags, det är #tipselittorrevieja och #duärkonferensen som står i fokus för dagarna.

Ettanfotboll i sociala medier

https://twitter.com/ettanfotboll
https://www.facebook.com/Ettanfotboll/