Fotboll, Svenska cupen, AIK - Syrianska

Syrianskas Ramez Matti under fotbollsmatchen i Svenska cupen mellan AIK och Syrianska Foto: Bildbyrån

Gruppspelet av Svenska Cupen inleddes i helgen och Division 1 var representerade av fyra lag, som mot tufft motstånd gemensamt samlade ihop två poäng. Nu väntar nästa omgång och i bloggen blickar vi både bakåt och framåt och pratar med Daniel Ahonen.

Utan tvekan har Division 1-klubbarna fått en (sportsligt) tuff lottning. Men också en lycklig lottning, sett till potentiella publikintäkter det genererar. Vissa matcher kan rädda klubbkassor, sägs det. Kikar man lite fort på grupperna så ser man att IK Oddevold och Syrianska FC har hamnat i Grupp B tillsammans med Halmstad BK och AIK. En tuff grupp!

(OBS! En videointervju med Daniel Ahonen i IK Oddevold ligger längst ner i detta inlägget)

Åtvidabergs FF har fått en tuff lottning de med, tre allsvenska lag i form av Östersund FK, Trelleborgs FF och Kalmar FF i gruppen – och i den inledande matchen lyckades de få med sig en poäng mot Kalmar FF. Vi får se om de kan rubba Östersund och Trelleborg framöver, för det är vad som krävs om de skall avancera, om inte – vilka fantastiska försäsongsmatcher!

Mattias Lindström (t.v) och Christoffer Andersson (t.h) Foto: Bildbyrån

Mattias Lindström (t.v) och Christoffer Andersson (t.h)
Foto: Bildbyrån

Tvååkers IF har också fått en tuff lottning med Örebro SK, IFK Norrköping och Helsingborgs IF i gruppen. Matchen mot Örebro slutade med 3-0 förlust, men tränare Mattias Lindström verkade efter matchen ändå nöjd; ”ÖSK vinner rättvist. Dock var 3-0 lite missvisande. Vi står upp bra i 70 minuter och visar verkligen en lagmoral jag är stolt över.” skriver han i ett sms. I den sista omgången ställs han mot sitt gamla lag och på frågan om att möta sin bäste vän (Christoffer Andersson) svara han; ”Bästa vänner utanför planen – fiender på planen, haha”.

Den kommande omgången i cupen:

Tvååkers IF – IFK Norrköping
Halmstad BK – Syrianska FC
IK Oddevold – AIK
Åtvidabergs FF – Östersund FK

***

Vi var på Thordéngården under måndagen för att prata med A-lagstruppen om matchfixing. Den som var först på plats i klubbhuset var Daniel Ahonen som är tillbaka efter en kort tids skada. Vi passade då på att prata med honom om matchen mot Halmstad, kommande matchen mot AIK, gästande publik och Pappa Ahonen som kommer och tittar på matchen.