IMG_3639

Två dagar har gått, vi skall nu sparka igång den tredje dagen på tipselitkonferensen. Andra dagen var fantastisk, som spann vidare på den goda känslan efter första dagen. 

Torrevieja, ett litet samhälle drygt fyrtiofem minuter från flygplatsen i Alicante. Lundinarna har onekligen sytt ihop ett konferenspaket för alla akademichefer och tipselittränare som är unikt. Gårdagen bjöd bland annat på besök från utvecklingschefen i Valencia CF, praktikpass för tränarna i strålande solsken solen, besök av borgmästaren i Torrevieja och en väldigt trevlig bankett som ett perfekt avslut på kvällen. Många intryck att sammanfatta, på en dag.

Akademicheferna fick som ovan nämnt lyssna på Antonio Hernandez som är Methodology Manager i Valencia CF, rollen är motsvarande utvecklingschef som är ett diskussionsämne på den här konferensen om att införa i svensk fotboll. Antonio var helt fantastisk och hade fått avsatt en timmes föreläsning men pratade i nästan tre (!!!) hela timmar. Alla lyssnade och de tre timmarna på klockan kändes som mycket mindre, han hade gärna fått fortsätta hela dan.

Antonio Hernandez

Antonio Hernandez, Methodology Manager (Utvecklingschef), Valencia CF

Valencia känns unika i sitt sätt att bygga akademin, och det är inget understatement att anta att många akademichefer på denna resa kommer ta massor av influenser med sig hem till den dagliga verksamheten. Undertecknad fastnade för ett citat Antonio sa, det löd ”I hate the word talent. We want to educate players that has the ability to play football.” Ett citat som väcker tankar, men när det väl sjunkit in ligger det väldigt mycket gott bakom hans mening.

Mitt under konferensen blev vi dessutom avbrutna, med all rätt, då hade borgmästaren av Torrevieja anlänt och ville hälsa alla deltagarna välkomna – samt berätta hur stolt han var att man lagt en så stor konferens i ”hans stad”. Borgmästaren lämnade också över en gåva till Stefan Lundin som är mannen bakom planeringen för konferensen. Det hela kändes mäktigt!

Borgmästaren (t.v.) med Stefan Lundin och sin assistent

Borgmästaren (t.v.) med Stefan Lundin och sin assistent

Efter konferensen väntade lunch i solskenet, vem älskar inte det? Följt av ett praktikpass för alla tränarna ute på planerna på sportcentret här i staden. Vi följde det med intresse och det var kloka analyser och smarta idéer som tränarna presenterade, de hade fått i uppgift att analysera P17-landslagets match från dagen innan – vilket de gjorde med hundra procents leverans. Efter två timmar i solskenet så bar det tillbaka till hotellet för ombyte inför bankett.

Kvällen avrundades med att alla deltagare var inbjudna till en bankett på akademichefernas hotell. Det bjöds på flera rätter som i traditionsenligt vis åts på spanskt tapas-maner. Kvällen var magisk, och det är väl lite så man beskriver hela den här konferensen. Lundinarna skall ha mycket cred för det goda arbetet de gjort åt SEF och Tipselit för att sy ihop paketeringen för denna konferens. En känsla jag gissar att de flesta deltagarna också delar, om inte alla.

IMG_5674

Nu vankas den sista dagen på konferensen. På schemat står grupparbeten och kika på vårt P17-landslag igen, innan matchen kommer förbundskaptenen Roger Franzén hålla i en matchgenomgång för oss. Vi kommer på Ettanplay också lägga ut lite intervjuer under dagen.

Vill ni hänga med i vad som händer här nere förhåller sig deltagarna till gemensamma hashtags, det är #tipselittorrevieja och #duärkonferensen som står i fokus för dagarna.

Ettanfotboll i sociala medier

https://twitter.com/ettanfotboll
https://www.facebook.com/Ettanfotboll/