Om oss

Division1_207px

 

Ettanfotboll är en intresseorganisation som grundades 2006 när seriesystemet ritades om inom svensk fotboll. När organisationen grundades tog man namnet Svensk Elitfotboll Ettan, 2015 röstade medlemmarna genom ett namnbyte och sedan dess heter man Ettanfotboll, som man egentligen alltid kallats för i folkmun.

Ettanfotbolls primära syfte när det grundades under 2006 var att fördela de intäkterna till klubbarna som kom in centralt, från Svenska Spel och Svenska Fotbollförbundet. Ettanfotboll har för föreningarnas räkning uppdraget att driva utvecklingen av den semiprofessionella fotbollen; sportsligt, ekonomiskt, kommersiellt och administrativt. Under fotbollssäsongen arrangerar organisationen också en hel del marknadsaktiviteter.

Division Ett

Division 1 är den tredje högsta serien i svensk fotboll. Som det nuvarande begreppet av Division 1 har det spelats sedan säsongen 2006. Från 1987 till och med 1999, innan Superettan bildades 2000, var Division 1 den näst högsta serien i det svenska seriesystemet och innehöll en nordlig och en sydlig grupp – precis som idag. Mellan säsongerna 2000-2005 var det Division 2 som var landets tredje serie. Division 1-serierna hade mellan säsongerna 2006 fram till och med 2017 14 lag i vardera serie, men från och med säsongen 2018 är där 16 fotbollslag i varje serie, fördelade i en nordlig (Division 1 Norra) och en sydlig (Division 1 Södra) grupp.

KONTAKT

Ettanfotboll.se drivs av Föreningen Ettanfotboll. Föreningen Ettanfotboll är en intresseorganisation för de
32 klubbarna i Division 1. Uppdraget är att driva utvecklingen av den semiprofessionella fotbollen; sportsligt, ekonomiskt, kommersiellt och administrativt. Har du synpunkter eller frågor kring innehållet på hemsidan, vänligen skicka ett mail till Jimmy Fors: jimmy.fors@ettanfotboll.se och skriv ”ettanfotboll.se” i ämnesraden.

Ettanfotbolls kontor

Jimmy Fors
Marknad- och Kommunikationschef
Växel: 010-155 00 50
Direkt: 010-155 00 51
jimmy.fors@ettanfotboll.se

Ettanfotbolls styrelse 2018

Johan Englund, Ordförande
johan.englund@ettanfotboll.se

Zana Avci, Vice Ordförande
zana.avci@ettanfotboll.se

Sven-Olof Frisk, Ekonomiansvarig
olle.frisk@ettanfotboll.se

Per Åstemo, Ledamot
per.astemo@ettanfotboll.se

Mikael Thorstensson, Ledamot
mikael.thorstensson@ettanfotboll.se

Chengis Rehman, Ledamot
chengis.rehman@ettanfotboll.se

Den nya styrelsen, fr.v. Zana Avci, Per Åstemo, Johan Englund, Sven-Olof Frisk, Chengis Rehman.

Ettanfotbolls styrelse 2018, fr.v. Zana Avci, Per Åstemo, Johan Englund, Sven-Olof Frisk, Chengis Rehman. (Saknas gör Mikael Thorstensson)

VÅRA OFFICIELLA KANALER

ettanfotboll.se – Officiell hemsida för Ettanfotboll och Division 1

facebook.com/Ettanfotboll – Officiell facebooksida för Ettanfotboll

twitter.com/ettanfotboll – Officiell twittersida för Ettanfotboll

instagram.com/ettanfotboll – Officiell instagramsida för Ettanfotboll

soundcloud.com/ettanfotboll – Officiell podcast för Ettanfotboll